Cursuri de la facultate la care nu ai participa niciodata

Filosofia Star Trek. Studentii de la Universitatea din Georgetown, de la filosofie citesc frecvent din opera lui Aristotel, Kant si altii, insa nu pentru a putea filosofa in voie la ore ci pentru a intelege filosofia Star Trek. Cursul e o introducere in filosofia metafizica si epistemologica si incearca sa dezbata problemele filosofice importante pe care le intalnim in zona de SF a divertismentului. Zombi.

Mortii vii in literatura, film si cultura. Sudul Americii este inca bastionul conservatorismului si evanghelismului, insa nu sunt exclusi si cei care cred in zombi. Pioneratul acestui curs ii apartine lui Sean Hoade, profesor de engleza la Universitatea Alabamei. Cursul traseaza palalele intre modele ale consumerismului american si zombi. Zombii actioneaza exact ca o oglinda pentru americani, asa cum sunt vazuti ei de restul lumii-niste „ucigasi” care-si transforma victimele in „creaturi fara suflet” ca si ei.

Siropul de artar: adevaratul lucru. La o universitate din New York se studiaza subtilitatile productiei de sirop de artar?! Singura cerinta a cursului e sa-ti placa sa lucrezi vreme indelungata in zapada, frig si noroi. Toate procesele de productie si tehnicile rudimentare folosite de stramosi sunt analizate la fata locului, studentii mergand la restaurante, producatori locali si festivaluri. Locurile de munca dupa ce ai luat parte la curs sunt usor de gasit in contextul asta, asa ca merita sa va inscrieti acolo daca sunteti pasionati de asa ceva.

Arta mersului. Pentru unii, arta mersului poate parea un pic iesita din comun, insa pentru profesorul Dr. Ken Keffer, profesor de limbi moderne la o universitate din Kentucky este ceva normal. Cursul sau isi propune sa lamureasca designul inteligibil si senzual din interior si din exteriorul naturii, prima data expus de Kant. In afara de plimbari in anumite locuri pentru studierea unor campuri de lupta, profesorul le da teme de plimbare pentru a aprecia subtilitatile mersului pe jos.

Falusul. Corpul profesoral de la Occidental College s-a decis ca studentii au nevoie de un curs care sa-i invete despre semnificatia falusului-organul genital masculin-si relatia falusului cu masculinitatea, feminitatea, orgele genitale si fetisul. Falusul ocupa un loc central in teoriile psihoanalitice ale genului si sexualitatii, insa cursul ocupa tot un loc important in programul intercultural propus de universitate. Pretul cursului e de 4.400 de dolari. Deci am ajuns pana intr-acolo incat sa dam bani sa studiem o p*** cand o putem face in intimitatea noastra, daca vrem si chiar nu avem altceva de facut decat sa ne preocupe falusul…