Obtine formularul A1 fara pic de stres cu XBT Trading

Desi in ultimii doi ani numarul celor care lucreaza in strainatate, in spatiul U.E., a scazut, romanii inca se incred in mirajul locului de munca bine platit pe care tari precum Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Franta sau Grecia il pot promite. Usor de zis, greu de facut. Cam asa s-ar caracteriza plecatul peste granitele tarii cu un contract de munca valid.

Legislatia europeana care reglementeaza conditiile de lucru in spatiul U.E. e complexa si se schimba in functie de dinamia pietei – de exemplu, formularele E 101 au fost inlocuite cu un nou tip de formular: formular a1. Evitarea greselilor si lucrului in conditii legale incerte este mai usoara daca apelati la profesionistii din cadrul companiei XBT Trading (http://www.xbt.ro/). Ei se vor ocupa de intreaga documentatie ceruta pentru dosarul angajatului care vrea sa lucreze legal in orice stat european. Transferul si detasarea angajatilor pe teritoriul altei tari va fi mai usoara si nu va implica timp pierdut din partea angajatorului. Acel formular a1, cu toate ca pare o banalitate la inceput, e foarte important intrucat poate proba calitatea de asigurat a angajatului care lucreaza intr-o tara membra U.E. Pe de alta parte, prin completarea formularului in cauza, angajatul nu va putea fi obligat in necunostinta de cauza sa se supuna ambelor legislatii din tara de origine si cea in care munceste.

Pentru eliberarea unui formular a1 angajatorul face o cerere cu 30 de zile inainte ca angajatii sa plece la munca in alta tara. Pe langa aceasta, se intocmeste si un dosar cu ajutorul XBT Trading care va contine: o dovada fiscala potrivit careia angajatorul si-a platit toate darile catre stat, o dovada ca angajatul si-a platit taxele catre Casa de Pensii, o situatie financiara a angajatorului, contractele de munca ale angajatilor, un certificat de inregistrare fiscala, adeverinta de la I.T.M pentru validarea numarului corect de angajati, un certificat constatator de la O.N.R.C. pe luna respectiva cand se depune dosarul si contractul de munca intre ambele parti-romana si straina.

Dupa depunerea dosarului la Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale, formularul A1 (fostul E 101) se va elibera in 25 de zile lucratoare. De preferat sa solicitati si o cotatie de pret pentru consultanta oferita de catre xbt.ro pentru inceperea demersurilor de detasare.