Buget redus - cum ne imbracam?

Da, Chanel si Gucci suna excelent...daca ai bani. Pentru restul dintre noi, produsele dintr-o colectie anterioara ar trebui sa ne multumeasca la fel de mult. Vestea buna este ca acestea te pot face sa arati grozav daca stii cum si de unde sa le cumperi, dar si cum sa le asortezi.

1. Ignora tendintele. Schimbarile zilnice pot fi cu adevarat costisitoare. In schimb, daca te concentrezi pe definirea propriului stil, o sa ai mai mult de castigat. Fiind unic este mai “hot” decat sa fii o copie a unei reviste de moda. Asadar, alege intelept si cumpara haine online ieftine dama care se potriveasca cu personalitata ta.
2. Poarta doar ceea ce arata bine pe tine - daca esti lung in talie, cu o burtica moale, nu purta pantaloni cu talie joasa. In schimb, opteaza pentru o fusta creion - clasica si mereu la moda, vei obtine iluzia unei siluete perfect proportionata. Un mix de piese la moda si clasice intotdeauna vor arata mai elegant decat un dulap intreg de articole, scoase din reviste.
3. Cauta in fieecare coltisor al magazinelor. Ele pot fi o resursa uriasa, in mare parte neexploatata. Poti cauta si in magazinele stil outlet. Chiar daca imbracamintea este ieftina, cauta pentru lucruri care arata foarte bine pe tine, nu doar lucruri care "se potrivesc bine" intr-o combinatie vazuta intr-o revista online.
4. Cumpara lucrurile bazice. Cauta unele elemente de baza, cum ar fi tricourile albe, blugii skinny sau lucruri pe care sa le poti asocia cu alte accesorii si haine pentru a face sa para nou si diferit de fiecare data cand le porti. Nu cumpara o bluza, daca merge doar cu un singur costum.
5. Nu uita de reducerile de final de sezon. Cauta atat inainte, cat si dupa vanzarile de Craciun, dar fii constient de faptul ca, pana si la o reducere considerabila, unele haine pot depasi cu mult bugetul alocat. Cunoaste din timp cat de mult intentioneaza o firma sa reduca si stai cu ochii pe ea.

Cum afecteaza poluarea luminii mediul si omul

Migratia pestilor e pusa in pericol. Pestii migreaza pentru a-i invata si a-i cruta pe cei mici de pericolele din apele mari, oceane, inspre lacuri si de-a lungul raurilor. Insa luminatul stradal din orasele apropiate le distruge aceste obiceiuri foarte utile pentru perpetuarea speciei. De obicei, somonii migreaza la apus, asta daca e doar lumina naturala prezenta. Daca apare lumina artificiala, migratia e haotica si exista riscul real ca populatiile de pesti sa fie vazute de pradatori care, in lipsa luminii artificiale, nu ar avea cum sa depisteze pestii. Lumina articiala poate afecta procesele de cautare a hranei sau formarea bancurilor de pesti, precum si reproducerea.

Chiar si la pescuit pe timp de noapte, lumina artificiala poate atrage alte specii de pesti decat cei vizati, de unde si problemele care pot aparea in industria pestelui. Alte specii afectate sunt pastravul si pastravul de mare, mreana, lipanul, tiparii si petromizonii. Distrugerea copacilor. V-ati plimbat vreodata toamna prin oras si ati remarcat un pom fara frunze, mai putin pe partea luminata de un stalp de iluminat stradal? Efectul este unul dramatic. Toamna, multi copaci intra intr-un fel de hibernare pentru a se pregati de iarna-de aceea isi pierd frunzele, pentru a conserva cat de multa energie pot pentru a supravietui iernii. Fotoperioadele determina inceperea procesului de dezfrunzire. Lumina artificiala de pe strazi prelungeste aceste perioade mai mult decat ar fi necesar.

Din moment ce copacii isi ghideaza toate procesele importante-inflorire, crestere-pe baza cantitatii de intuneric si perioadelor acestuia, lumina articiala poate tulbura intreg ciclul normal al pomului, ducand la afectarea vietii acestuia. Tot lumina artificiala influenteaza si formarea frunzelor, pigmentarea, dezvoltarea radacinilor. Un impact major este si asupra insectelor care se ocupa de polenizare-o treime din mancarea noastra depinde de polenizare si insectele insarcinate cu aceasta activitate.