Cartus laser HP

Pentru a salva o mare parte din timp si pentru a obtine performanta maxima a unui aparat, oamenii au creat tot felul de aparate de-a lungul timpului. Dar, cum noi ne aflam in era tehnologiei, in prezent oamenii incearca sa evolueze pe zi ce trece aceste aparate si sa creeze altele noi, care sa ne ajute in viata de zi cu zi. Referitor la imprimante, gandindu-ne la cum se tiparea acum 600 de ani si la cum se tipareste acum, putem spune ca au fost salvati ani de munca.

In prezent, toata treaba este facuta de un aparat. Primele tipografii functionau cu tablite pe care se asezau literele, care se inmuiau in cerneala, si asa se tiparea cate o pagina, doar ca acestea trebuiau schimbate pentru fiecare pagina, deci va imaginati si de ce se furnizau atat de greu cartile iar aducatia era slaba. Ar trebui sa ne consideram norocosi ca traim intr-o lume unde putem obtine aproape orice in termen de cateva zile. Aparate se construiesc in masa, si de calitate, servicii ne sunt oferite in fiecare minut, si, cel mai important, dispunem de o educatie gratuita si de carti de toate tipurile. Toate acestea pentru ca niste oameni destepti s-au gandit la binele nostru si n-au vrut sa ne chinuim o eternitate. Imprimantele, dupa cum am zis si mai sus, sunt foarte importante in prezent, ba chiar nu ne-am putea descurca fara ele. Chiar daca multe lucruri au fost inlocuite cu bunuri digitale, nu toate au putut fi inlocuite si nu am avea de ce sa facem asta. Chiar daca acum se pot citi carti usor de pe un ebook, asta nu inseamna ca nu mai avem nevoie de carti. Acela poate ramane oricand fara baterie, dar cartile pot reista si generatii. Exista mai multe tipuri de imprimante pe piata la momentul actual, dar cele mai folosite, gasite pretutindeni, sunt cele ink jet si laser. Acestea se diferentiaza prin numarul de pagini pe care le pot tipari, calitatea imaginilor si cartuse. De exemplu, imprimantele ink jet se folosesc de cerneala, care, daca nu e folosita intr-un timp limitat, se usuca si trebuie schimbat cu totul, insa cele laser nu.

La momentul actual, una dintre cele mai puternice firme in acest domeniu este HP, care creeaza imprimante de calitate si cu o viata destul de lunga, plus ca vizitele la service sunt reduse fata de alti fabricanti. Chiar daca ei detin ambele tipuri de imprimante, in general cel mai mult se vizeaza pe cele laser. Este important ca o imprimanta sa foloseasca cartuse laser HP originale pentru o buna functionare, si pentru a nu se produce erori, cel putin daac se fabrica cartuse speciale pentru atiprul de imprimanta detinut. In cazul de fata, HP produce cartuse originale care, chiar daca sunt putin mai scumpe decat restul de pe piata, calitatea lor este garantata. Este foarte important si faptul ca imprimanta trebuie sa fie compatibila cu tipul de cartus folosit.

Cartusele HP pentru imprimante laser pot fi achizitionate ori de la furnizor direct, ori din magazine de electronice care colaboreaza cu furnizorul. Ele pot fi vandute ori cate unul, ori in seturi mai mari.

Lucruri despre care nu ai stiut ca sunt denumite complet gresit

Lunatic. Luna in latina inseamna luna. Se credea ca fazele lunii, in special Luna Plina, pot induce crize epileptice, nebunie unor indivizi labili psihic. Aristotel si istoricul Plinius cel Batran au considerat ca moliciunea si umiditatea creierului il predispun la schimbari atunci cand luna e in alta faza, la fel cum avem flux si reflux cand Luna actioneaza asupra valurilor. Poate de aceea varcolacii ieseau din vagauni cand era luna plina…

Desi astazi stim ca nu exista nicio legatura intre Luna si bolile psihice, prostia inca mai persista. Lunatic se referea chiar la aceste prostioare semi-stiintifice despre influenta lunii asupra bolnavilor psihic. Particula lui Dumnezeu. Particula lui Dumnezeu descrie o singura entitate subatomica ce exlica originea universului si raspunde la mai multe intrebari existentiale. Descoperirea ei a fost una monumentala pentru oamenii de stiinta pentru ca ea a validat modelul standard al fizicii, ceea ce inseamna ca nu mai este necesara validare prin sute de formule matematice. Numele real a fost Bosonul Higgs, insa a ajuns sa fie botezat asa pe principii de marketing. Intr-o carte publicata de fizicianul Leon Lederman, titlul si referirile la boson au fost puse in relatie cu misterioasa particula a lui Dumnezeu. Numele a avut succes, desi nu are prea mare legatura cu Bosonul Higgs. Palaria Panama. Cand veti calatori in Panama, neaparat veti vrea sa cumparati o palarie Panama. Veti cumpara o imitatie ieftina si proasta pentru ca palariile Panama se fac doar la Ecuator. Pe la mijlocul anilor 1800, cand palariile erau populare, nu foarte multa lume umbla pe la Ecuator. Dar Panama era foarte populara pentru ca era singurul loc accesibil pe unde puteai sa treci din Atlantic in Pacific. Asa ca oamenii de la Ecuator care faceau aceste palarii au trimis marfa in Panama sa faca bani buni. Pentru ca nu scria nicaieri Made in Ecuator, oamenii au inceput sa le spuna palarii Panama.

Pe cand se lucra la Canalul Panama, presedintele Th. Roosevelt a fost fotografiat si el cu palaria Panama, de unde si popularitatea crescuta a acesteia dupa aparitia acestei poze. Cu aceasta ocazie, a disparut si orice posibilitate de recunoastere a importantei Ecuatorului in productia de palarii speciale.

Scoateti trupul in evidenta cu o tinuta vintage

Garderoba unei femei este intr-o continua schimbare. Pentru ca nu au cum sa poarte aceleasi rochii, haine, jachete sau pantofi de mai multe ori, iar moda feminina se schimba de la o luna la alta, femeile sunt mereu in cautare de noi articole vestimentare si accesorii de calitate, premium, usor de purtat si asortat cu celelalte elemente vestimentare de prin dulapuri.

Pe grandprix originals, magazin online de haine originale si de calitate superioara, accesorii si chiar carti, DVD-uri sau cadouri inedite, femeile dornice sa-si completeze tinuta cu articole vestimentare vintage, dar in acelasi timp moderne, cu un aer placut al anilor '60-'70 au de ales din zeci de modele de jachete, bluze si camasi sau accesorii interesante precum genti, umbrele, cani sau brelocuri. Jachetele de dama de la grandprix originals sunt din piele de miel sau de bovina si au interiorul capitonat cu BBC, sunt disponibile in diferite marimi care pot fi purtate de doamne si domnisoare mai suple sau mai grasute, au accesorii metalice si un design, croiala concepute in ton cu cele mai noi tendinte ale modei feminine internationale. O jacheta mai deosebita este cea „Lady GP” Editia Aniversara, din BBC si PES, care imita pe cea a celebrului Steve McQueen din filmul „Le Mans”. Tricourile si camasile, dar si accesoriile de la grandprix originals – breloc, casca, sapca, cani, umbrele – vor da un plus de savoare aparitiei dvs. si va vor scoate in evidenta in orice situatie, la orice intalnire.

Un accesoriu mai deosebit, gentile din oferta grandprix originals sunt din piele si textil, au compartimente suficient de multe in interior pentru toate lucrurile pe care si le poate lua o femeie in geanta. Unele au accesorii din piele, sunt din panza groasa, avand chiar si un buzunar pentru telefonul mobil atat de adorat de mai toate domnisoarele din ziua de astazi si partea inferioara intarita pentru o rezistenta indelungata. Asadar, o oferta variata pentru orice buzunar s satisfactie garantata la preturi mici!

Securizarea platilor online se va face de acum cu… inima

Suntem in secolul al XXI-lea asa ca plata cu banii cash nu prea mai e la moda. Pe langa faptul ca e mai greoaie si te expui si la riscul de a fi furat, plata cu cash e mai putin populara decat cea cu cardul. In offline, platesti cu cardul aproape oriunde ai un aparat care sa citeasca cardul si sa opreasca sumele de bani pe care le-ai cheltuit. Usor, rapid, securizat si nici macar nu risti sa fii tinta hotilor. Si apropo de securitate, platile pe online sunt poate sunt cele mai riscante pentru ca exista atat de multe pericole pe Internet incat e imposibil sa nu cazi in capcane.

Phishing, malware, site-uri fantoma-clone, hackeri care de abia te asteapta sa introduci datele de logare sau cele legate de platile securizate, numarul cardului, ca sa ti-l fure imediat. Mai nou, oamenii care se ocupa de securitatea platilor cu cardul s-au gandit ca nu trebuie sa puna in practica solutii asa de complexe si ca le este suficienta o caracteristica unica a organismului uman: bataia inimii. Pentru cine nu a platit niciodata online, in momentul in care finalizezi o plata de multe ori ti se cere o parola unica a sistemului de securitate in care este inrolat cardul. Lucrurile si asa complicate au fost simplificate de Apple Pay, care nu e inca destul de populara, dar isi face treaba foarte bine si poti plati super rapid si sigur. Totusi, Apple Pay e batut fara drept de apel de o bratara numita Nymi, o inventie de ultima generatie care permite plata securizata numai dupa ce e monitorizata inima si bataile ei timp de cateva secunde, o caracteristica unica, pe care nimeni nu o poate replica. Dupa ce aplicatia „citeste” bataile inimii si identifica pe cel care vrea sa plateasca, aplicatia permite finalizarea platii.

Compania producatoare se lauda deja cu inventarea unicului sistem mobil de verificare a platilor cu ajutorul unui element biologic. Interesant este de vazut cat de sigura e „citirea” ritmului cardiac, care si ea poate fi clonata de un sintetizator si niste sunetisti cu imaginatie.

Nunta cu formatie: avantaje si recomandari

Multi viitori soti se gandesc cu teama la momentul in care trebuie sa aleaga intre DJ, taraf sau formatie pentru nunta lor de vis. Pretul mai mic pe care-l practica DJ-ul este tentant pentru multi, insa nu se merita sa faceti rabat de la calitate de dragul unor CD-uri, nu? Experienta unei nunti cu formatie este unica, memorabila, deosebit de antrenanta si placuta, indiferent de cadrul in care are loc nunta.

O formatie nunta iti poate oferi un playlist adaptat evenimentului la care este invitata sa cante, trecerea de la o piesa la alta este potrivita, tinand doar de virtuozitatea membrilor formatiei. In plus, o formatie nunta va sti intotdeauna cand sa schimbe genul muzical, observand foarte bine comportamentul invitatilor pe ring gratie interactiunii directe cu publicul prezent in sala unde se desfasoara evenimentul. Pana la urma, formatia este o echipa care lucreaza pentru tine si invitatii tai pentru ca toata lumea sa danseze, sa cante, sa fredoneze, sa se simta bine, sa traiasca momentele frumoase la care asista. Exprimarea muzicala, flerul, experienta si trairea fiecarei note cantate de catre formatie nunta sunt avantaje pe care un DJ oricat de bun nu ti le poate oferi la o nunta. Experienta membrilor formatiei este iarasi importanta, multi dintre ei avand studii muzicale si premii la diferite concursuri asa ca unisonul si atmosfera de nunta, de petrecere in toata regula, nu vor lipsi nicio secunda. Desi costa mai mult decat un DJ – undeva la 6.000 de lei sau poate mai mult, in functie de pretentii si cati membri are.

Daca sunteti din Iasi si v-ati hotarat sa angajati o formatie pentru seara nuntii, atunci Adamos Band, http://www.adamosband.ro, este cea mai buna alegere. Studiile la Universitatea de Arte „George Enescu” – Iasi, experienta dobandita in numeroase concursuri muzicale, premiile care au confirmat valoarea membrilor band-ului si instrumentele diverse si armonizate perfect nu vor lasa invitatii sa stea o clipa pe tot parcursul noptii!

Cele mai bine pastrate secrete din spatele iluziilor lui Harry Houdini

Evadarea din cutia scufundata. Cariera lui Houdini a avut un numitor comun: evadarile. Din ce in ce mai grele si mai complicate, evadarile s-au mutat de la catuse si ziduri, la inchisori. In 1907, iluzionistul a sarit de pe poduri, incatusat. In 1908, a fost evadarea din vasul de lapte. In 1912, a venit randul evadarii din cutia scufundata. Prima evadare de sub luciul apei a avut loc in New Yor pe East River.

Houdini, incatusat, a fost inchis intr-o cutie de lemn sigilata complet. Cutia a fost aruncata in apa si peste 150 de secunde Houdini a reaparut putin mai departe de unde fusese aruncata cutia nevatamat si zambitor. Secretul trucului consta in designul lazii, cutiei in care a fost pus Houdini. Mai intai, cutia avea gaurele prin care intra aer pentru ca iluzionistul sa poata respira cat timp se pregatea cutia cu toate inchizatorile, apoi avea niste pereti falsi, doi dintre ei fiind fara cuie, usor de spart. Cand era in apa, el spargea cutia si iesea fara probleme. Houdini nu deschidea cutia pana cand aceasta nu ajungea la fundul apei pentru a nu fi vazut-ca sa nu se mai chinuie si sa isi riste viata, de multe ori se asigura ca fundul cutiei era deja „preparat” pentru a putea scapa rapid. Disparitia elefantului. Trucul a fost prezentat publicului o singura data, pe 7 ianuarie 1918 la New York. Houdini a condus un elefantel marisor intr-un dulap mare. Apoi a disparut elefantul, la fel si metoda prin care iluzionistul a facut sa dispara animalul de cateva tone. Cutia a disparut dupa aceea, nu prea existau date care sa explice cumva cum a avut loc iluzia. Secretul a fost totusi decriptat. In primul rand, nici un membru al publicului nu vedea bine cutia, pentru ca scaunele erau dispuse ca intr-o arena de fotbal iar dulapul cu elefantul era tocmai in fundul scenei masive a hipodromului unde a avut loc spectacolul de iluzionism.

Cand Houdini a tras cu o arma pentru a distrage atentia publicului, apoi o panza neagra a cazut in fata elefantului si a parut ca a disparut. O alta descriere a cutiei cu elefantul vorbea despre usi duble si niste role puternice, pentru a fi rotita de asistente, timp in care elefantul si dresorul erau acoperiti de o panza neagra, iar lumina in cutie era difuza, tocmai pentru a crea iluzia ca nu e nimic acolo.