Folositi masini pentru roluit profile si veti avea profile si tevi perfecte si rezistente

In industria prelucrarii metalului sunt foarte multe procese si operatiuni complexe, cu denumiri foarte ciudate, dar care ascund cele mai simple metode de prelucrare. De exemplu, roluirea profilelor, suna cam ciudat cand e pronuntata, insa operatiunea din spatele descrierii este mai simpla decat am crede. Roluirea profilelor presupune formarea de tevi si profile, ea fiind libera sau dupa o anumita forma data.

La roluirea profilelor dupa forma se folosesc matrite si se obtin diverse tipuri de tevi cu ajutorul masini pentru roluit profile, instrumente indispensabile pentru profesionistii care lucreaza in industrie si pentru patronii care au o afacere ce implica prelucrarea metalului. In cazul roluirii libere a profilelor, prelucrarea profilului se face kinetic, fara interventia masini pentru roluit profile. Cel mai bun randament se poate obtine doar cu masini pentru roluit profile motorizate de la emasiniunelte.ro, liderul de pe piata romaneasca de masini si unelte utile in industria prelucrarii metalului si a lemnului. Cu masinile pentru roluit profile motorizate se pot rolui toate tipurile de tevi din otel sau inox, aluminiu, se pot folosi in ambele directii, orizontala, verticala, au role de directionare si componente din otel special tratat.

Pentru o operare mai simpla a acestor masini pentru roluit profile exista si o pedala de picior prin a carei actionare se poate imprima o miscare mai rapida a masinariei. Motorul este protejat de o suprasarcina printr-un intrerupator special. Celalalt tip foarte popular de masina pentru roluit este cel hidraulic, ea permitand indoirea tevilor foarte mari, dar si a celor mai mici. Rolele superioare sunt fixe, cele inferioare sunt actionate hidraulic, roluirea facandu-se rapid si eficient.

Se lucreaza foarte simplu cu ele, se poate utiliza si pe verticala, si pe orizontala-daca sunt piese lungi care trebuie prelucrate. Roluirea se poate realiza si cu masini pentru roluit manuale, cu role superioare deplasabile, ideale pentru atelierele mici.