La ce sunt bune camerele de termoviziune

Camera de termoviziune detectează rapid și sigur anomaliile și punctele critice pe materiale și componente. Datorita procesului de realizare a imaginilor sunt identificate, fara contact, pierderile de energie, puntile reci, zonele deteriorate si supraincalzirea sistemelor industriale. Aceste aparate pot verifica zonele care sunt predispuse infectarii cu mucegai, astfel incat valoarea umiditatii din fiecare zona este calculata iar apoi afisata pe ecran ca imagine reala de umiditate. In acest proces camera de termoviziune ia in considerare temperatura ambientala si umiditatea aerului masurate extrem, dar in acelasi timp se masoara si temperatura suprafetei.

Totodata aceste aparate sunt cel mai des folosite pentru a masura punctele de temperatura critice afisand astfel pe o suprafata punctele calde si punctele reci de pe o suprafata. Unele camere au si un mod solar prin care opereaza, asa incat iradiatia solara poate fi introdusa in memoria camerei pentru fiecare masuratoare in parte. Aceasta valoare va fi documentata si interpretata pentru fiecare imagine in parte.

Aplicatiile camerelor de termoviziune:

1. Interesele termografiei -se localizeaza pierderile de energie -se pierd astfel riscurile inflamabile -se prevad distrugerea materialelor si oprirea din productie -se salveaza electricitate prin realizarea unor instalatii electrice
2. Utilizarea unei camere de termoviziune ajuta la efectuarea unei munci mult mai rapide care are de asemenea efecte foarte bune, toate datele fiind precise.
3. avantaje ale termografiei: -masuratorile se fac fara contact direct -metodele au timpul lor real -metodele au doua dimensiuni (cele reale si cele transferate pe PC)

Termografia infrarosie este o unealta de diagnostic puternic care ajuta la mentinerea intretinerii serviciilor in forma corecta. Prin aceasta se obtin si actiuni corecte care iau prioritate in locul metodelor costisitoare si disperate. Pe partea electronica, camera are rolul de a genera elemente importante prin indentificarii muncii care trebuie sa fie efectuata si faciliteaza intretinerea locului, ajuta la salvarea timpului operatorului si asigura sanatatea si siguranta in munca. Pe partea mecanica, camerele pot fi indreptate inspre tevi de exemplu, unde vor putea genera doua tipuri de imagini, una aratand conditia termica a tevilor si daca temperatura este mai mare decat este permis, iar a doua imagine va genera prin diferite culori partile vulnerabile ale tevilor unde este de preferat sa se reconsolideze acele zone.

Camera cu infrarosu face parte din camerele cu termoviziune. Aceasta camera este integrata in camera cu termoviziune si este usor de folosit, indreptand la cele mai multe aparate de acest tip camera precum un pistol, aceasta va detecta in cateva secunde cel mai fierbinte loc din zona analizata. Aceasta camerele izoleaza punctele vulnerabile si in acest fel va salva de asemenea din timpul operatorului si asigura siguranta mult mai repede.